Motivering

 

Voorgeschiedenis

Mail Veerle Sijbers dd. 7 mei 2021, aanvraag data + uitleg parcours.

 

Feiten en context

 

Het concert gaat door op zaterdag 26 en zondag 27 juni tussen 14u en 17u30.

Opbouw en repetities gaan door op vrijdag 25 juni + zaterdag 26 juni telkens in de voormiddag.

 

Academie zou graag gebruik maken van de onderstaande ruimtes op volgende manier:

Het publiek bestaat uit 15 tot 20 personen. We verzamelen op de parking van de Academie, hier krijgen zij een zeer korte uitleg en een gids toegewezen die het hele parcours bij hen zal blijven. Elke 20 minuten vertrekt een groep vanaf 14u tot 16u, einde voorzien rond 17u30.

 

Het parcours:

In de tuin een eerste vertelling (is nog niet zeker).

 

Het publiek komt binnen via de ingang aan de serviceflats en wandelt ineens door naar de hal op de eerste verdieping: vertelling + muziek.

 

Van de hal door de gang van de serviceflats naar het Heemkundig Museum. (dus niet naar de zolder waar de orgels komen te staan). In de kapel (met de klokken): vertelling + toonmoment.

 

Door de gang met de werkruimte naar het eerste verdiep (wat bij de nieuwe inrichting eetzaal zou zijn). Hier in 1 van de grote zalen: vertelling + muziek.

 

In de eerste zolder (links): vertelling + muziek. Grote donkere zolder met 1 raam: waarschijnlijk enkel muziek. Verder door en via de trap terug naar buiten. De gevaarlijke trap wordt niet meer gebruikt en vervangen door de trap rechts aan de inkom van het Heemmuseum.

 

Dit is de inhoud van het parcours, op deze manier kruisen er geen groepen en zitten de muzikanten mooi verspreid.

 

Advies

Geen advies.

 

Argumentatie

Als de Corona maatregelen die op dat ogenblik van kracht zijn worden nageleefd, is er geen bezwaar om toelating te geven.

 

Besluit

 

Artikel 1

Het college beslist:

Dat de Academie een concert met parcours in de abdij mag organiseren op zaterdag 26 en zondag 27 juni tussen 14u en 17u30. Ze krijgen ook de toelating om de opbouw en repetities te organiseren op vrijdag 25 juni + zaterdag 26 juni telkens in de voormiddag.

 

Artikel 2

De Corona maatregelen die op dat ogenblik van kracht zijn, dienen stipt te worden nageleefd.

 

Artikel 3

De Academie zal voor de toelating van de serviceflats Sasha Bruynseels contacteren.

 

Artikel 4

Academie maakt afspraken met het Heemmuseum voor elektriciteit en voor sleutel toegang + sleutel slot poortje op trap 1ste verdieping.

 

Artikel 5

De organisator is steeds verantwoordelijk voor de openbare rust en reinheid.

 

Disclaimer

Register der bekendmakingen

Deze webpagina vormt het openbare register van gemeentelijke reglementen en verordeningen, in overeenstemming met het besluit van de Vlaamse regering van 28 april 2023 betreffende de bekendmakingen en raadpleegbaarheid van besluiten en documenten van het lokale bestuur met betrekking tot de manier waarop ze moeten worden bijgehouden.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, zal er een expliciete "bundel" van het document worden opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker.

Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan in een aparte publicatie omgeving die beveiligd en toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.