Gemeente HEMIKSEM
Zitting van 15/11/2022

 

 

Tegenwoordig

Luc Bouckaert (CD&V-groen), burgemeester

Jenne Meyvis (CD&V-groen), Koen Scholiers (CD&V-groen), Stefan Van Linden (Vooruit soc beweging), Jozef Van Havere (CD&V-groen) en Annick De Wever (CD&V-groen), schepenen

Rodney Talboom (Vooruit soc beweging), voorzitter

Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit), Kristien Vingerhoets (Vooruit soc beweging), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Caroline Van Vracem (CD&V-groen), Kurt Verberckt (CD&V-groen), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Kris Verbeeck (CD&V-groen), Bert Cools (VLAAMS BELANG), Karina Van heirle (N-VA), Greet Jacops (OPEN VLD) en Thierry Moeskops (N-VA), raadsleden

Nele Moortgat, waarnemend algemeen directeur

 

Vanaf punt 6 verlaat Greet Jacops, raadslid de zitting omwille van een belangenconflict.

Vanaf punt 7 vervoegt Greet Jacops, raadslid de zitting.

 

Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 1 - Aanstellen van Greet Jacops als gemeenteraadslid, ter vervanging van Birgit de Bondt, ontslagnemend

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

- Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 40 regelt de bevoegdheden van de gemeenteraad

- besluit gemeenteraad van 15 maart 2022 waarbij Greet Jacops aangesteld werd als gemeenteraadslid, ter vervanging van Birgit De bondt, tijdelijk verhinderd

- mail van 17 oktober 2022 van Birgit De bondt waarbij zij haar ontslag aanbiedt als raadslid met onmiddellijke ingang

 

Feiten en context

Uit lijst nr. 6 - Open Vld van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 blijkt dat de heer Flor Keveryn, aangeduid als eerste opvolger, niet meer voldoet aan de voorwaarden van woonst.

Uit lijst nr. 6 - Open Vld van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 blijkt dat de heer Jan Gysbrechts, aangeduid als tweede opvolger, zijn mandaat als opvolger niet wil opnemen.

Uit lijst nr. 6 - Open Vld van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 blijkt dat mevrouw Hilde Hellemans, aangeduid als derde opvolger, haar mandaat als opvolger niet wil opnemen.

Uit lijst nr. 6 - Open Vld van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 blijkt dat de heer Ignaz Verhoeven, aangeduid als vierde opvolger, niet meer voldoet aan de voorwaarden van woonst.

Uit lijst nr. 6 - Open Vld van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 blijkt dat de heer Mohamed Omar, aangeduid als vijfde opvolger, zijn mandaat als opvolger niet wil opnemen.

 

Greet Jacops heeft op 15 maart 2022 de eed afgelegd als gemeenteraadslid voor de tijdelijke vervanging van Birgit De bondt.

Omdat Birgit De bondt haar ontslag heeft aangeboden als raadslid, moet Greet Jacops aangesteld worden als titularis.

 

Juridische grond

Artikel 6 paragraaf 3 van het Decreet Lokaal Bestuur regelt de eedaflegging

Artikel 13 van het Decreet Lokaal Bestuur regelt het ontslag van raadsleden

 

Advies

Er is geen advies nodig

 

Argumentatie

Uit de verklaring op eer van Greet Jacops blijkt dat zij zich niet bevindt in één van de gevallen van onverenigbaarheid noch door uitoefening van een bediening of wegens bloed- of aanverwantschap.

Uit de attesten van de dienst burgerzaken blijkt dat Greet Jacops de Belgische nationaliteit heeft en dat zij voldoet aan de voorwaarden inzake leeftijd en woonst.

Aanstelling van Greet Jacops als gemeenteraadslid-titularis.

BESLUIT

Artikel 1

Greet Jacops wordt tot gemeenteraadslid-titularis aangesteld. Zij zal het mandaat van Birgit De bondt opnemen.

 

Artikel 2

Zij zal als laatste voorkomen op de voorrangstabel van de gemeenteraadsleden.

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Technische dienst - 2 - Verhuur lokalen Depot Deluxe op de eerste verdieping volgens goedgekeurde visienota - goedkeuren gebruiksovereenkomst

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 40 regelt de bevoegdheden van de gemeenteraad

 

Feiten en context

Door verhuis van de scouts staan er 4 lokalen + bijhorende sanitair leeg in Depot Deluxe.

Om deze lokalen in te vullen, volgens de goedgekeurde visienota, zullen deze verhuurd worden aan een externe organisatie

 

Advies

Er is geen advies nodig

 

Argumentatie

Om de leegstaande gebouwen te kunnen verhuren is er een gebruiksovereenkomst opgemaakt.

 

Financiële gevolgen huidige beslissing

Financiële inkomsten bedragen 600 EUR/maand.

Dit bedrag werd nog niet ingeschreven in het budget.

Door verhuis van de scouts staan er 4 lokalen + bijhorende sanitair leeg in Depot Deluxe.

Om deze lokalen in te vullen, volgens de goedgekeurde visienota, zullen deze verhuurd worden aan een externe organisatie

BESLUIT

21 stemmen voor: Luc Bouckaert (CD&V-groen), Jenne Meyvis (CD&V-groen), Koen Scholiers (CD&V-groen), Stefan Van Linden (Vooruit soc beweging), Jozef Van Havere (CD&V-groen), Annick De Wever (CD&V-groen), Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit), Kristien Vingerhoets (Vooruit soc beweging), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Caroline Van Vracem (CD&V-groen), Kurt Verberckt (CD&V-groen), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Rodney Talboom (Vooruit soc beweging), Kris Verbeeck (CD&V-groen), Bert Cools (VLAAMS BELANG), Karina Van heirle (N-VA), Greet Jacops (OPEN VLD) en Thierry Moeskops (N-VA)

 

 

De gemeenteraad beslist om de gebruiksovereenkomst goed te keuren :

 

GEBRUIKSOVEREENKOMST VOOR VIER LOKALEN in DEPOT DELUXE,   TE HEMIKSEM

 

Art. 1

De gemeente verleent, bij wijze van gebruiksovereenkomst het recht tot gebruik van  4 lokalen (vereniging lok1. tem 4) en sanitair vereniging op de eerste verdieping van Depot Deluxe (zie plannetje als bijlage).

Het gebruik van de lokalen kadert in de visietekst over Depot Deluxe goedgekeurd op de gemeenteraad.

 

Art. 2

Het gebruiksrecht wordt verleend door College van burgemeester en schepenen, voor een termijn van één jaar, ingaande op ……..

Op het einde van de termijn van 1 jaar en bij niet-opzegging van 3 maanden op voorhand door één van de partijen, zal de gebruiksovereenkomst verlengd worden met een periode van 3 jaar, bij stilzwijgende overeenkomst. In dit laatste geval zal de opzeg eveneens kunnen gedaan worden, door beide partijen, zes maanden op voorhand bij aangetekende brief.

 

Bij ingebruikname wordt een staat van bevinding opgemaakt van de in gebruik gegeven lokalen en plaatsen zoals vermeld in art. 1. Deze staat van bevinding zal tegensprekelijk opgemaakt worden.

 

Art. 3.

Onderhavige overeenkomst valt buiten de toepassingssfeer van de wet van 30 april 1951 op de handelshuurovereenkomsten.

 

Art. 4.

De vergunninghouder aanvaardt zonder uitzondering, noch voorbehoud de ligging en de aard van de plaatsen, zoals die zich zullen voordoen op de dag der ingebruikneming.

 

Art. 5.

De gebruiker zal aan de gemeente een gebruiksvergoeding betalen van 600€ (basisvergoeding)per maand.

De gebruiksvergoeding is betaalbaar (Administratief centrum, Sint-Bernardusabdij 1), per kwartaal en bij voorbaat. Het eerste kwartaal is eisbaar de dag  nadat de vergunninghouder daartoe zal zijn uitgenodigd worden . De  jaarlijkse gebruiksvergoeding wordt geacht gekoppeld te zijn aan de gezondheidsindex voor de maand waarin het contract wordt afgesloten. Zij zal met ingang van elk kalenderjaar worden herzien aan de hand van de formule:

 

Basisvergoeding x indexcijfer van de maand die aanpassing voorafgaand

Indexcijfer voor de maand contractdatum

Indien de nieuwe gezondheidsindex, deze wordt maandelijks gepubliceerd door FOD Economie, in de toekomst naar andere maatstaven zou worden gepubliceerd, dan zal ofwel, voor zoveel zulks doenbaar worden overgeschakeld, ofwel zal de basisgebruiksvergoeding alsdan, na onderling overleg tussen de gemeente en de gebruiker, aan een andere formule worden gekoppeld. De basisgebruiksvergoeding zal echter steeds als minimum gelden.

 

Art. 6

Tot waarborg van de goede naleving van de verplichtingen die hem ingevolge onderhavige gebruiksovereenkomst worden opgelegd zal de gebruiker binnen de dertig dagen na ondertekening van deze gebruiksovereenkomst, een bedrag gelijk aan de gebruiksvergoeding voor 3 maanden dienen te storten op de rekening van de gemeente.

Binnen één maand na het verstrijken van elk daarop volgend kalenderjaar, zal deze waarborg door de gebruiker dienen aangepast in die mate dat aan bovenstaande regel steeds wordt voldaan. Ingeval de door de gebruiker verstrekte waarborg door de Gemeente zou dienen aangesproken en geheel of gedeeltelijk gebruikt, zal hij, uiterlijk binnen de

maand, tot het hierboven vastgestelde bedrag moeten worden hernieuwd of aangevuld. Uit hoofde van deze borgsom is de Gemeente geen intresten aan de gebruiker verschuldigd; de borgsom zal door de gemeente worden vrijgegeven bij het einde van onderhavige overeenkomst, voor zover de gebruiker aan al zijn verplichtingen zal hebben voldaan.

 

Art. 7

De gebruiker zal de lokalen, zoals aangeduid op aangehechte plannen, en die het voorwerp uitmaken van onderhavige vergunning, aanvaarden in de staat waarin ze zich bevinden.

 De gebruiker mag geen gebruik maken van andere lokalen dan diegenen die het voorwerp uitmaken van onderhavige vergunning. De kosten voor gas-, elektriciteit- en waterverbruik vallen ten laste van de gebruiker.

De vergunninghouder blijft eveneens verantwoordelijke voor eventuele beschadigingen (schade die niet ontstaat door normale slijtage of gebreken aan het gebouw) in de door hem in vergunning genomen lokalen. Het betreft hier zowel de beschadigingen aan het gebouw als aan de binneninrichting. Beschadigingen dienen binnen een redelijke termijn hersteld te worden door de vergunninghouder, indien veiligheid of hygiëne in het gedrang komen kan de gemeente de gebruiker opleggen bepaalde herstellingen binnen een vastgestelde termijn te laten uitvoeren, zo niet zal hiertoe op kosten van de gebruiker door de Gemeente of haar aangestelde kunnen worden overgegaan. Dusdanige kosten dienen alsdan binnen de acht dagen na voorlegging van de rekening terugbetaald te worden, zo niet wordt, en dit zonder enige ingebrekestelling, een interest verschuldigd van 10 %  vanaf de datum der kennisgeving van de herstellingskosten.

 

Art. 8

Alle belastingen, retributies en taksen, van welke overheid die ook mogen uitgaan, gesteld of te stellen, hetzij op de in vergunning gegeven plaatsen, hetzij op de exploitatie zelf of de opbrengst, met uitzonderingen echter van de onroerende voorheffing op deze in gebruik gegeven plaatsen, moeten door de gebruiker  worden betaald. De gebruiker wordt verondersteld hiertoe alle nuttige inlichtingen te hebben ingewonnen en hij zal uit dien hoofde niet het minste bezwaar kunnen doen gelden tegenover de Gemeente, noch daarvoor een vermindering of verbreking van de vergunning kunnen inroepen.

 

Art. 9

Alle onderhouds- en herstellingswerken aan de in vergunning verleende lokalen die volgens de wetgeving terzake normaal ten laste vallen van een huurder moeten door de gebruiker op zijn kosten en risico worden uitgevoerd.

Alle werken, die dienen uitgevoerd uit oorzaak van het in de vergunde lokalen uitgeoefend bedrijf en namelijk die welke worden voorgeschreven door de bevoegde overheid, wat betreft de gevaarlijke, ongezonde of hinderlijke instellingen, zijn uitsluitend ten laste van de gebruiker.

Onderhouds- en herstellingswerken aan de elektrische inrichting, de verwarmingsinrichtingen alsmede de verluchtingsinrichting die normaal ten laste vallen van een huurder zullen op kosten van de gebruiker worden uitgevoerd.

Alle onderhouds- en herstellingswerken (zoals in elk geval aan het onroerend goed) aan de in vergunning verleende lokalen die volgens de wetgeving terzake normaal ten laste vallen van de eigenaar zullen door de gemeente worden uitgevoerd.

 

Art. 10

De Gemeente neemt geen bewakingsplicht op zich; zij is niet verantwoordelijk voor ongevallen, beschadiging, brand, verlies of diefstal; de gebruiker ontslaat de Gemeente van alle verantwoordelijkheid hoegenaamd; hij ontzegt zich alle verhaal tegen haar en vrijwaart de Gemeente tegen alle verhaal van wie het ook moge weze. De gebruiker zal de nodige maatregelen treffen om ingeval van brand de eerste blussingswerken te kunnen verrichten. Hiertoe zal hij de vereiste poederblustoestellen met een minimum inhoud van 6kg op een gemakkelijke te bereiken plaats ophangen in ieder lokaal en in goede staat van onderhoud houden. Een attest van jaarlijkse controle moet steeds overgemaakt worden aan de Gemeente. De gebruiker zal bij een gunstige gekende maatschappij al de in gebruik gegeven lokalen en inrichtingen tegen brand, bliksem, inbraak, ontploffing, neerstorten van vliegtuigen en stormschade laten verzekeren. Het tegen brand te verzekeren kapitaal - voor zover het de waarde vertegenwoordigt van het gemeentelijk eigendom - mag niet lager zijn dan door het College van Burgemeester en Schepenen wordt opgegeven. Hij zal zich tevens tegen gebeurlijke ongevallen verzekeren, zo voor zijn personeel als voor de verbruikers, voor al de verschillende activiteiten die het voorwerp van deze vergunning uitmaken. Hij dient verder zijn burgerlijke verantwoordelijkheid te dekken ten overstaan van zijn personeel, de verbruiker en de Gemeente. In de polissen dienen de volgende bepalingen ingelast:

a) De verzekeringsmaatschappij verbindt er zich toe de gemeente Hemiksem te verwittigen ingeval de premie niet zou betaald worden door de gebruiker en onderhavige polis zal slechts kunnen vernietigd worden één maand na kennisgeving ervan, bij aangetekend schrijven door de verzekeringsmaatschappij aan de gemeente Hemiksem te richten. 

b)  Ingeval van brand verbindt zich de verzekeringsmaatschappij er zich toe de op grond van de verzekerde waarde vastgestelde schadevergoeding algeheel aan de gemeente Hemiksem uit te betalen, als eigenares in wier voordeel het vuurgevaar gedekt is, zonder dat de Gemeente handelend als openbaar bestuur, kan verplicht worden het schadebedrag voor heropbouwing of herstel aan te wenden. Schadevergoeding voor bemeubeling en outillering van de lokalen is rechtstreeks aan de gebruiker uit te betalen.

 

Art. 11

De gebruiker moet zich schikken naar de voorwaarden van onderhavige overeenkomst en van de politiereglementen en naar de bevelen van het gemeentebestuur. Bij elke overtreding of nalatigheid kan een boete van € 150 per overtreding ten voordele van de Gemeente worden toegepast. Dezelfde boete mag worden toegepast bij elke gegrond bevonden klacht over onbehoorlijke of onfatsoenlijke exploitatie van de inrichting. De boeten worden zonder rechterlijke tussenkomst afgehouden van de borgtocht welke op eerst aanzegging van het Schepencollege dient vernieuwd of aangevuld.

 

Art. 12

Bij het einde van de gebruiksovereenkomst moet de gebruiker de lokalen in hun vroegere toestand herstellen, zoals blijkt uit de daarvan opgemaakte staat van bevinding. De door de  gebruiker uitgevoerde verbeterings- en verbouwingswerken worden behouden, in welk geval de gemeente hierover geen vergoeding verschuldigd is.

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Omgeving/stedenbouw - 3 - Goedkeuren ontwerp recht van opstal met ZuidtrAnt voor het ter beschikking stellen van het dak van Depot de Luxe voor het plaatsen van zonnepanelen.

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 56 regelt de bevoegdheden van het schepencollege

        Studie van 1 februari 2021 van ZuidtrAnt voor het plaatsen van PVpanelen op het dak van Depot Deluxe.

        Op 01/03/2021 besliste het schepencollege om akkoord te gaan met het plaatsen van PV-panelen op Depot De Luxe volgens de studie van ZuidtrAnt mits deze plaatsing de stabiliteit van het gebouw niet in het gedrang brengt.

        De haalbaarheidsstudie 'Zonnepanelen via een stroomafnameovereenkomst' van 29/03/2021 opgesteld door ZuidtrAnt en VEB.

        De Model Concessie 2021 en Model stroomafnameovereenkomst

        Uit berekeningen van het bureau DS-Engineering blijkt dat de dakstructuur van depot de Luxe sterk genoeg is om de zonnepanelen te dragen.

        Op 17/05/2021 besliste het schepencollege om de haalbaarheidsstudie 'zonnepanelen via een stroomafnameovereenkomst' voor Depot de Luxe, opgesteld door ZuidtrAnt en VEB goed te keuren.

        Op 25/04/2022 besliste het schepencollege om IGEAN aan te stellen voor het opstellen van de administratieve akte van recht van opstal met ZuidrAnt voor het dak van het gemeentelijk gebouw Depot Deluxe voor het plaatsen van zonnepanelen.

        Op 10/10/2022 besliste het schepencollege om de stroomafnameovereenkomt voor depot De Luxe, goed te keuren.

        Op 24/10/2022 besliste het schepencollege om het ontwerp van recht van opstal met ZuidtrAnt voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van depot De Luxe goed te keuren.

 

Juridische grond

Artikel 42 van het decreet lokaal bestuur regelt de bevoegdheden van de gemeenteraad.

 

Argumentatie

De elektriciteit, opgewekt door de zonnepanelen op het dak van depot De Luxe, zal aanzienlijk goedkoper zijn dan de huidige marktprijs die voor elektriciteit van het net dient betaald te worden. Het is daarom aangewezen het recht van opstal met ZuidtrAnt te ondertekenen om de plaatsing van de zonnepanelen mogelijk te maken.

 

Financiële gevolgen huidige beslissing

Geen enkel financieel gevolg noch op heden, noch in de toekomst.

Goedkeuren recht van opstal met ZuidtrAnt te om de plaatsing van de zonnepanelen mogelijk te maken.

BESLUIT

21 stemmen voor: Luc Bouckaert (CD&V-groen), Jenne Meyvis (CD&V-groen), Koen Scholiers (CD&V-groen), Stefan Van Linden (Vooruit soc beweging), Jozef Van Havere (CD&V-groen), Annick De Wever (CD&V-groen), Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit), Kristien Vingerhoets (Vooruit soc beweging), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Caroline Van Vracem (CD&V-groen), Kurt Verberckt (CD&V-groen), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Rodney Talboom (Vooruit soc beweging), Kris Verbeeck (CD&V-groen), Bert Cools (VLAAMS BELANG), Karina Van heirle (N-VA), Greet Jacops (OPEN VLD) en Thierry Moeskops (N-VA)

 

Artikel 1

De gemeenteraad beslist om het model van recht van opstal met ZuidtrAnt voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van depot De Luxe goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Omgeving/stedenbouw - 4 - Goedkeuren ontwerp van recht van opstal met Fiberklaar voor een POP behuizing aan parking Kerkstraat

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 42 regelt de bevoegdheden van de gemeenteraad

        Op 19/09/2022 besliste het schepencollege om een omgevingsvergunning te verlenen aan Fiberklaar voor de bouw van een POP behuizing aan de parking van de Kerkstraat.

        Op 24 oktober 2022 besliste het schepencollege om het ontwerp van recht van opstal met Fiberklaar voor een deel van het perceel Sie B nr 63/P/5 gelegen aan de parking van de Kerkstraat goed te keuren

 

Juridische grond

Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 42 regelt de bevoegdheden van de gemeenteraad

 

Argumentatie

Het perceel gelegen te Kerkstraat met nummer Sie B nr 65/P/5 is eigendom van de gemeente en dient door Fiberklaar in opstal genomen te worden om de bouw van de POP behuizing te kunnen uitvoeren. Fiberklaar zal een bedrag van € 6.000 hiervoor aan de gemeente betalen.

 

Financiële gevolgen huidige beslissing

Financiële gevolgen bedragen 6.000 EUR aan inkomsten.

Dit bedrag werd nog niet voorzien in het budget op actie F2-4/ 22000000.

Goedkeuren recht van opstal met Fiberklaar voor een deel van het perceel Sie B nr 63/P/5 gelegen aan de parking van de Kerkstraat.

BESLUIT

21 stemmen voor: Luc Bouckaert (CD&V-groen), Jenne Meyvis (CD&V-groen), Koen Scholiers (CD&V-groen), Stefan Van Linden (Vooruit soc beweging), Jozef Van Havere (CD&V-groen), Annick De Wever (CD&V-groen), Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit), Kristien Vingerhoets (Vooruit soc beweging), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Caroline Van Vracem (CD&V-groen), Kurt Verberckt (CD&V-groen), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Rodney Talboom (Vooruit soc beweging), Kris Verbeeck (CD&V-groen), Bert Cools (VLAAMS BELANG), Karina Van heirle (N-VA), Greet Jacops (OPEN VLD) en Thierry Moeskops (N-VA)

 

Artikel 1

De gemeenteraad beslist om het ontwerp van recht van opstal met fiberklaar voor een deel van het perceel Sie B nr 63/P/5 gelegen aan de parking van de Kerkstraat goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Omgeving/stedenbouw - 5 - Voorlopige vaststelling rooilijnplan 'Plein'

 

MOTIVERING

Voorlopige vaststelling van rooilijn volgen plan aan de Heuvelstraat ZN in functie van inrichting openbaar domein vastgelegd in de omgevingsvergunning OMV 2022-71.

 

Voorgeschiedenis

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 40 regelt de bevoegdheden van de gemeenteraad

        Op 19 april 2022 besliste de gemeenteraad om het nieuwe gedeelte wegtracé en het rooilijnplan goed te keuren zoals ontworpen op het verkavelingsplan en de bijhorende wegenisplannen voor gronden gelegen aan de Heuvelstraat Hemiksem kadastraal bekend afdeling 1, sectie C, nr. 298s.

        Op 9 mei 2022 besliste het college van burgemeester en schepenen om een vergunning af te leveren aan Hilde Bosmans namens BERNARDUS CARE REAL ESTATE BVBA gevestigd te Kuringersteenweg 172 te 3500 Hasselt voor het verkavelen van 3 loten aan de Heuvelstraat 184.

        Op 7 november 2022 besliste het college van burgemeester en schepenen om een vergunning af te leveren aan PARK AAN DE STROOM II gevestigd te Sluisweg 1 bus 13 te 9000 Gent voor het aanleggen van een plein aan de Heuvelstraat ZN.

 

Feiten en context

Artikel 3 van het Decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen bevat de doelstellingen van het beleid dat de decreetgever en de gemeentes nastreven:

“Dit decreet heeft tot doel om de structuur, de samenhang en de toegankelijkheid van de gemeentewegen te vrijwaren en te verbeteren, in het bijzonder om aan de huidige en toekomstige behoeften aan zachte mobiliteit te voldoen. Om de doelstelling, vermeld in het eerste lid, te realiseren voeren de gemeenten een geïntegreerd beleid, dat onder meer gericht is op:

1° de uitbouw van een veilig wegennet op lokaal niveau;

2° de herwaardering en bescherming van een fijnmazig netwerk van trage wegen, zowel op recreatief als op functioneel vlak.”

 

Om deze doelstellingen te realiseren, wordt bij beslissingen omtrent (o.m.) de aanleg van gemeentewegen rekening gehouden met een aantal algemene principes, zoals vooropgesteld door artikel 4 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen:

“Bij beslissingen over wijzigingen van het gemeentelijk wegennet wordt minimaal rekening gehouden met de volgende principes:

1° wijzigingen van het gemeentelijk wegennet staan steeds ten dienste van het algemeen belang;

2° een wijziging, verplaatsing of afschaffing van een gemeenteweg is een uitzonderingsmaatregel die afdoende wordt gemotiveerd;

3° de verkeersveiligheid en de ontsluiting van aangrenzende percelen worden steeds in acht genomen;

4° wijzigingen aan het wegennet worden zo nodig beoordeeld in een gemeentegrensoverschrijdend perspectief;

5° bij de afweging voor wijzigingen aan het wegennet wordt rekening gehouden met de actuele functie van de gemeenteweg, zonder daarbij de behoeften van de toekomstige generaties in het gedrang te brengen. Daarbij worden de ruimtelijke behoeften van de verschillende maatschappelijke activiteiten gelijktijdig tegen elkaar afgewogen.”

 

Navolgend wordt voorliggend rooilijnplan met het oog op de voorlopige vaststelling ervan getoetst aan deze principes.

 

Algemeen belang

De vaststelling van het publiek gebruik door de gemeenteraad doet van rechtswege een publiekrechtelijke erfdienstbaarheid van doorgang ontstaan.

De gemeenrechtelijke definitie stelt dat openbare erfdienstbaarheden onroerende eigendomsbeperkingen zijn die door of krachtens de wet in het algemeen belang worden opgelegd. Het cruciale verschil tussen privaatrechtelijke en publiekrechtelijke erfdienstbaarheden bestaat erin dat de laatste het algemeen belang nastreven. Dit onderscheid verantwoordt ook het verschil in regelgeving rond beide soorten erfdienstbaarheden. Algemeen is de regeling uit het Burgerlijk Wetboek inzake erfdienstbaarheden dan ook niet van toepassing op publiekrechtelijke erfdienstbaarheden.

Een volgende stap bestaat in het vaststellen van een gemeentelijk rooilijnplan, hetgeen ervoor zal zorgen dat duidelijk afgebakende grenzen tussen de openbare weg en de aangelande eigendommen worden vastgesteld.

 

Juridische grond

Decreet houdende de gemeentewegen van 3 mei 2019 (Decreet Gemeentewegen):

- Artikel 11 §1

De gemeenten leggen de ligging en de breedte van de gemeentewegen op hun grondgebied vast in gemeentelijke rooilijnplannen, ongeacht de eigenaar van de grond.

- Artikel 10

Bij beslissingen over de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van gemeentewegen wordt rekening gehouden met de doelstellingen en principes, vermeld in artikel 3 en 4, en in voorkomend geval met het gemeentelijk beleidskader en afwegingskader, vermeld in artikel 6.

- Artikel 17, §1

De gemeenteraad stelt het ontwerp van gemeentelijk rooilijnplan voorlopig vast.

 

Argumentatie

De rooilijn van het in te richten plein, zoals vastgelegd in de omgevingsvergunning OMV 2022-71, dient vastgelegd gezien de aansluitende bebouwing van het woonzorgproject omheen dit plein. Nadien wordt dit nieuw ingericht plein overgedragen aan de gemeente en ingelijfd in het openbaar domein.

 

Financiële gevolgen huidige beslissing

Voor de voorlopige vaststelling van een rooilijnplan is er geen vergoeding verschuldigd.

Voorlopige vaststelling rooilijnplan 'Plein' voor de Heuvelstraat.

BESLUIT

21 stemmen voor: Luc Bouckaert (CD&V-groen), Jenne Meyvis (CD&V-groen), Koen Scholiers (CD&V-groen), Stefan Van Linden (Vooruit soc beweging), Jozef Van Havere (CD&V-groen), Annick De Wever (CD&V-groen), Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit), Kristien Vingerhoets (Vooruit soc beweging), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Caroline Van Vracem (CD&V-groen), Kurt Verberckt (CD&V-groen), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Rodney Talboom (Vooruit soc beweging), Kris Verbeeck (CD&V-groen), Bert Cools (VLAAMS BELANG), Karina Van heirle (N-VA), Greet Jacops (OPEN VLD) en Thierry Moeskops (N-VA)

 

Artikel 1

De gemeenteraad beslist om het rooilijnplan 'Plein' voor de Heuvelstraat voorlopig vast te stellen.

 

Artikel 2

Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de organisatie van het openbaar onderzoek. Het openbaar onderzoek wordt bekendgemaakt overeenkomstig artikel 17 van het Decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen.

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 6 - Goedkeuren samenwerkingsovereenkomst tussen de lokale besturen Aartselaar, Boom, Hemiksem, Niel, Rumst en VDAB

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 40 regelt de bevoegdheden van de gemeenteraad

        Mail van 13 oktober van VDAB

 

Feiten en context

In de vorige legislatuur waren er al contacten tussen Vlotter, de lokale besturen en VDAB. Ook op operationeel niveau wordt er reeds samengewerkt. Eind 2021 zijn er gesprekken gestart tussen Vlotter, de betrokken lokale besturen en VDAB om de goede operationele samenwerking te verankeren in een strategische samenwerkingsovereenkomst. Dit resulteert in een samenwerkingsovereenkomst voor de periode 2022-2025.

Deze samenwerkingsovereenkomst 2022-2025 beoogt een gezamenlijke arbeidsmarktstrategie tussen de lokale besturen, Vlotter en VDAB.

Drie centrale ambities worden beoogd:

1. Meer mensen aan de slag

2. Veerkrachtige ondernemingen in een toekomstbestendige arbeidsmarkt

3. Sterkere loopbanen binnen een stimulerend leerklimaat

 

Deze samenwerkingsovereenkomst beoogt de samenwerking tussen de lokale besturen, Vlotter en VDAB, elk vanuit de eigen deskundigheid, publieke opdracht en regierol.

 

Advies

Er is geen advies nodig.

 

Argumentatie

Het Vlaamse Regeerakkoord 2019-2024 wil de volgende jaren minstens 120.000 Vlamingen extra aan een job helpen. Een werkzaamheidsgraad van 80% is het doel. In dat Vlaams Regeerakkoord wordt een versterkte samenwerking tussen VDAB met Lokale Besturen naar voor geschoven als één van de hefbomen in het bereiken van die ambitie.

 

De opdracht van VDAB wordt door het Vlaamse Regeerakkoord uitgebreid tot de centrale datagedreven en resultaatsgerichte werkzaamheids- en loopbaanregisseur van het volledige activeringsbeleid in Vlaanderen, en de samenwerking met lokale besturen en bedrijven wordt versterkt.

De opdracht van de Lokale Besturen in het kader van het werkgelegenheidsbeleid kan als volgt geformuleerd worden: het beleid van lokale besturen, of intergemeentelijke samenwerkingsverbanden dat, aanvullend aan het Vlaamse beleid, inzet op een duurzame tewerkstelling van zoveel mogelijk burgers, met betrokkenheid van lokale partners en beleidsdomeinen (onderwijs, welzijn, jeugd, lokale economie, sociale economie,...), op maat van de lokale realiteit.

 

Deze samenwerkingsovereenkomst beoogt een gezamenlijke arbeidsmarktstrategie tussen de lokale besturen, Vlotter en VDAB Antwerpen. Samen worden 3 centrale ambities of thema's vastgelegd in 6 actiedomeinen, die verder vertaald werden naar tal van concrete acties. De overeenkomst en bijbehorende actieplan wordt opgevolgd door een stuurgroep.

 

De 6 Actiedomeinen:

1. Ongekwalificeerde uitstroom tegengaan

2. Structurele drempels naar de arbeidsmarkt verkleinen.

3. Het lokaal bestuur en VDAB werken samen aan het activeren van burgers richting arbeidsmarkt met extra aandacht voor specifieke doelgroepen.

4. Het lokaal bestuur en VDAB ondersteunen en creëren kansen voor de inclusieve economie.

5. Dienstverlening aan bedrijven.

6. Levenslang leren stimuleren.

 

Financiële gevolgen huidige beslissing

Geen enkel financieel gevolg noch op heden, noch in de toekomst.

Goedkeuring Samenwerkingsovereenkomst tussen de lokale besturen Aartselaar, Boom, Hemiksem, Niel, Rumst en VDAB.

BESLUIT

20 stemmen voor: Luc Bouckaert (CD&V-groen), Jenne Meyvis (CD&V-groen), Koen Scholiers (CD&V-groen), Stefan Van Linden (Vooruit soc beweging), Jozef Van Havere (CD&V-groen), Annick De Wever (CD&V-groen), Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit), Kristien Vingerhoets (Vooruit soc beweging), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Caroline Van Vracem (CD&V-groen), Kurt Verberckt (CD&V-groen), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Rodney Talboom (Vooruit soc beweging), Kris Verbeeck (CD&V-groen), Bert Cools (VLAAMS BELANG), Karina Van heirle (N-VA) en Thierry Moeskops (N-VA)

 

Enig artikel :

De gemeenteraad keurt de Samenwerkingsovereenkomst tussen de lokale besturen Aartselaar, Boom, Hemiksem, Niel, Rumst en VDAB goed.

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 7 - Machtiging goedkeuren besluiten algemene vergadering op 15 december 2022 van Cipal

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 40 regelt de bevoegdheden van de gemeenteraad

        Beslissing van de gemeenteraad van 19 februari 2019 waarbij raadslid Kristien Vingerhoets aangeduid werd als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur

        Mail van Cipal van 31 oktober 2022 vermeldt de dagorde voor de algemene vergadering op 15 december 2022

 

Feiten en context

De gemeenteraad moet goedkeuring verlenen aan de agendapunten van de algemene vergadering van 15 december 2022 :

 

  1. Toetreding en aanvaarding van nieuwe deelnemers
  2. Bespreking en goedkeuring van de begroting voor het boekjaar 2023
  3. Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering

 

Raadslid Kristien Vingerhoets werd reeds aangeduid als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur.

Het mandaat van deze vertegenwoordiger dient te worden vastgelegd.

 

Juridische grond

Statuten van Cipal

 

Advies

Er is geen advies nodig.

 

Argumentatie

Er zijn geen redenen voorhanden om de goedkeuring van de agendapunten te weigeren.

 

Financiële gevolgen

Geen financiële gevolgen

 

 

 

Machtiging goedkeuren besluiten algemene vergadering op 15 december 2022 van Cipal.

BESLUIT

19 stemmen voor: Luc Bouckaert (CD&V-groen), Jenne Meyvis (CD&V-groen), Koen Scholiers (CD&V-groen), Stefan Van Linden (Vooruit soc beweging), Jozef Van Havere (CD&V-groen), Annick De Wever (CD&V-groen), Kristien Vingerhoets (Vooruit soc beweging), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Caroline Van Vracem (CD&V-groen), Kurt Verberckt (CD&V-groen), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Rodney Talboom (Vooruit soc beweging), Kris Verbeeck (CD&V-groen), Bert Cools (VLAAMS BELANG), Karina Van heirle (N-VA), Greet Jacops (OPEN VLD) en Thierry Moeskops (N-VA)

2 onthoudingen: Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit) en Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit)

 

Artikel 1

De gemeenteraad beslist:

Goedkeuring te verlenen aan de diverse punten op de agenda van de algemene vergadering van 15 december 2022.

 

Artikel 2

De gemeentelijke vertegenwoordiger wordt gemandateerd om op de algemene vergadering waarvan sprake in artikel 1 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen conform artikel 1.

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 8 - Machtiging goedkeuren besluiten algemene vergadering op 15 december 2022 van IVEBICA

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 40 regelt de bevoegdheden van de gemeenteraad

        Beslissing van de gemeenteraad van 19 februari 2019 waarbij schepen Kristien Vingerhoets, raadsleden Nicky Cauwenberghs en Annick De Wever aangeduid werden als vertegenwoordigers voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur

        Beslissing van de gemeenteraad van 17 september 2019 waarbij raadslid Kris Verbeeck wordt aangeduid als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen tvv Nicky Cauwenberghs

        Mail van IVEBICA van 21 oktober 2022 over de dagorde van de algemene vergadering op 15 december 2022

 

Feiten en context

De gemeenteraad moet goedkeuring verlenen aan de agendapunten van de algemene vergadering van 15 december 2022:

 

1. Vaststelling van het aantal aanwezige aandelen

2. Samenstelling van het bureau

3. Vervanging deskundige Raad van bestuur

4. Beleidsnota 2023

5. Begroting voor het werkjaar 2023

6. Goedkeuring van de notulen van de algemene vergadering

 

Schepen Annick De Wever en raadsleden Kristien Vingerhoets en Kris Verbeeck werden reeds aangeduid als vertegenwoordigers voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur.

Het mandaat van deze vertegenwoordigers dient te worden vastgelegd.

 

Juridische grond

        Statuten van Ivebica

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 432 regelt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering

 

Advies

Er is geen advies nodig.

 

Argumentatie

Er zijn geen redenen voorhanden om de goedkeuring van de agendapunten te weigeren.

 

Financiële gevolgen

Geen financiële gevolgen

 

 

 

Machtiging goedkeuren besluiten algemene vergadering op 15 december 2022 van IVEBICA.

BESLUIT

19 stemmen voor: Luc Bouckaert (CD&V-groen), Jenne Meyvis (CD&V-groen), Koen Scholiers (CD&V-groen), Stefan Van Linden (Vooruit soc beweging), Jozef Van Havere (CD&V-groen), Annick De Wever (CD&V-groen), Kristien Vingerhoets (Vooruit soc beweging), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Caroline Van Vracem (CD&V-groen), Kurt Verberckt (CD&V-groen), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Rodney Talboom (Vooruit soc beweging), Kris Verbeeck (CD&V-groen), Bert Cools (VLAAMS BELANG), Karina Van heirle (N-VA), Greet Jacops (OPEN VLD) en Thierry Moeskops (N-VA)

2 onthoudingen: Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit) en Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit)

 

Artikel 1

De gemeenteraad beslist:

Goedkeuring te verlenen aan de diverse punten op de agenda van de algemene vergadering van 15 december 2022.

 

Artikel 2

De gemeentelijke vertegenwoordigers worden gemandateerd om op de algemene vergadering waarvan sprake in artikel 1 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen conform artikel 1.

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 9 - Machtiging goedkeuren besluiten algemene vergadering op 15 december 2022 van Pontes

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 40 - regelt de bevoegdheden van de gemeenteraad

        Besluit van de gemeenteraad van 19 februari 2019 waarbij schepen Stefan Van Linden aangeduid werd als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur

        Mail van Pontes van 28 oktober 2022 vermeldt de dagorde voor de algemene vergadering op 15 december 2022

 

Feiten en context

De gemeenteraad moet goedkeuring verlenen aan de agendapunten van de algemene vergadering van 15 december 2022 :

 

  1. Algemene vergadering: verslag 23 juni 2022 – goedkeuring
  2. Beleid: beleidsnota 2023 – goedkeuring
  3. Financiën: budget 2023 – goedkeuring
  4. Financiën: presentiegelden bestuursorganen (bestuursperiode 2019-2024) – wijziging
  5. Algemeen: actuele dossiers – toelichting
  6. Varia en rondvraag

 

Schepen Stefan Van Linden werd reeds aangeduid als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur.

Het mandaat van deze vertegenwoordiger dient te worden vastgelegd.

 

Juridische grond

        Statuten van Pontes

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 432 regelt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering

 

Advies

Er is geen advies nodig.

 

Argumentatie

Er zijn geen redenen voorhanden om de goedkeuring van de agendapunten te weigeren.

 

Financiële gevolgen

Geen financiële gevolgen

 

 

 

Machtiging goedkeuren besluiten algemene vergadering op 15 december 2022 van Pontes.

BESLUIT

19 stemmen voor: Luc Bouckaert (CD&V-groen), Jenne Meyvis (CD&V-groen), Koen Scholiers (CD&V-groen), Stefan Van Linden (Vooruit soc beweging), Jozef Van Havere (CD&V-groen), Annick De Wever (CD&V-groen), Kristien Vingerhoets (Vooruit soc beweging), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Caroline Van Vracem (CD&V-groen), Kurt Verberckt (CD&V-groen), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Rodney Talboom (Vooruit soc beweging), Kris Verbeeck (CD&V-groen), Bert Cools (VLAAMS BELANG), Karina Van heirle (N-VA), Greet Jacops (OPEN VLD) en Thierry Moeskops (N-VA)

2 onthoudingen: Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit) en Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit)

 

Artikel 1

De gemeenteraad beslist:

Goedkeuring te verlenen aan de diverse punten op de agenda van de algemene vergadering van 15 december 2022.

 

Artikel 2

De gemeentelijke vertegenwoordiger wordt gemandateerd om op de algemene vergadering waarvan sprake in artikel 1 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen conform artikel 1.

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 10 - Machtiging goedkeuren besluiten buitengewone algemene vergadering op 15 december 2022 van Water-Link

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 40 regelt de bevoegdheden van de gemeenteraad

        Beslissing van de gemeenteraad van 19 februari 2019 waarbij raadslid Rodney Talboom aangeduid wordt als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur

        Brief van Water-Link van 28 oktober 2022 vermeldt de dagorde voor de buitengewone algemene vergadering op 15 december 2022

 

Feiten en context

De gemeenteraad moet goedkeuring verlenen aan de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van 15 december 2022:

 

1. Begroting 2023 in het kader van het businessplan 2019 -2024

2. Benoeming lid Raad van Bestuur

3. Jaarlijkse rapportering ingezette uitzendkrachten in het licht van het decreet Interimarbeid                                  Lokaal Bestuur

4. Varia en mededelingen

 

Rodney Talboom werd reeds aangeduid als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur.

Het mandaat van deze vertegenwoordiger dient te worden vastgelegd.

 

Juridische grond

        Statuten van Water-Link

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 432 regelt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering

 

Advies

Er is geen advies nodig.

 

Argumentatie

Er zijn geen redenen voorhanden om de goedkeuring van de agendapunten te weigeren.

 

Financiële gevolgen

Geen financiële gevolgen

 

 

 

Machtiging goedkeuren besluiten buitengewone algemene vergadering op 15 december 2022 van Water-Link.

BESLUIT

19 stemmen voor: Luc Bouckaert (CD&V-groen), Jenne Meyvis (CD&V-groen), Koen Scholiers (CD&V-groen), Stefan Van Linden (Vooruit soc beweging), Jozef Van Havere (CD&V-groen), Annick De Wever (CD&V-groen), Kristien Vingerhoets (Vooruit soc beweging), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Caroline Van Vracem (CD&V-groen), Kurt Verberckt (CD&V-groen), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Rodney Talboom (Vooruit soc beweging), Kris Verbeeck (CD&V-groen), Bert Cools (VLAAMS BELANG), Karina Van heirle (N-VA), Greet Jacops (OPEN VLD) en Thierry Moeskops (N-VA)

2 onthoudingen: Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit) en Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit)

 

Artikel 1

De gemeenteraad beslist:

Goedkeuring te verlenen aan de diverse punten op de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 15 december 2022.

 

Artikel 2

De gemeentelijke vertegenwoordiger wordt gemandateerd om op de algemene vergadering waarvan sprake in artikel 1 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen conform artikel 1.

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 11 - Machtiging goedkeuren besluiten algemene vergadering op 16 december 2022 van Vlotter

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 40 - regelt de bevoegdheden van de gemeenteraad

        Besluit van de gemeenteraad van 19 februari 2019 waarbij raadslid Rodney Talboom aangeduid werd als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur

        Brief van Vlotter van 27 oktober 2022 vermeldt de dagorde voor de algemene vergadering op 16 december 2022

 

Feiten en context

De gemeenteraad moet goedkeuring verlenen aan de agendapunten van de algemene vergadering van 16 december 2022:

 

  1. Begroting 2023
  2. Nota 2023
  3. Rondvraag

 

Raadslid Rodney Talboom werd reeds aangeduid als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur.

Het mandaat van deze vertegenwoordiger dient te worden vastgelegd.

 

Juridische grond

        Statuten van Vlotter

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 432 regelt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering

 

Advies

Er is geen advies nodig.

 

Argumentatie

Er zijn geen redenen voorhanden om de goedkeuring van de agendapunten te weigeren.

 

Financiële gevolgen

Geen financiële gevolgen

 

 

 

Machtiging goedkeuren besluiten algemene vergadering op 16 december 2022 van Vlotter.

BESLUIT

19 stemmen voor: Luc Bouckaert (CD&V-groen), Jenne Meyvis (CD&V-groen), Koen Scholiers (CD&V-groen), Stefan Van Linden (Vooruit soc beweging), Jozef Van Havere (CD&V-groen), Annick De Wever (CD&V-groen), Kristien Vingerhoets (Vooruit soc beweging), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Caroline Van Vracem (CD&V-groen), Kurt Verberckt (CD&V-groen), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Rodney Talboom (Vooruit soc beweging), Kris Verbeeck (CD&V-groen), Bert Cools (VLAAMS BELANG), Karina Van heirle (N-VA), Greet Jacops (OPEN VLD) en Thierry Moeskops (N-VA)

2 onthoudingen: Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit) en Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit)

 

Artikel 1

De gemeenteraad beslist:

Goedkeuring te verlenen aan de diverse punten op de agenda van de algemene vergadering van 16 december 2022.

 

Artikel 2

De gemeentelijke vertegenwoordiger wordt gemandateerd om op de algemene vergadering waarvan sprake in artikel 1 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen conform artikel 1.

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 12 - Machtiging goedkeuren besluiten buitengewone algemene vergadering op 16 december 2022 van PIDPA

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 40 regelt de bevoegdheden van de gemeenteraad

        Besluit van de gemeenteraad van 19 februari 2019 waarbij burgemeester Luc Bouckaert aangeduid werd als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur

        Mail van PIDPA van 24 oktober 2022 - dagorde voor de buitengewone algemene vergadering op 16 december 2022

 

Feiten en context

Op vrijdag 16 december 2022 om 11.30 u organiseert Pidpa een algemene vergadering op afstand.

 

De agenda van deze algemene vergadering is als volgt :

  1. Nazicht van de raadsbesluiten voor de afgevaardigden
  2. Begroting 2023
  3. Toetredingen
  4. Benoemingen
  5. Varia
  6. Synergie Pidpa/water-link en samenwerking Pidpa/Aquafin – stand van zaken – toelichting
  7. Vragen van vennoten
  1. Goedkeuring van het verslag van de vergadering

 

Burgemeester Luc Bouckaert werd reeds aangeduid als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur.

Het mandaat van deze vertegenwoordiger dient te worden vastgelegd.

 

Juridische grond

        statuten van PIDPA

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 432 regelt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering

 

Advies

Er is geen advies nodig.

 

Argumentatie

De voorgelegde documenten omvatten de verslaggeving omtrent de geplande activiteiten en de begroting voor 2023. Daarnaast worden nog volgende punten behandeld: toetredingen en/of uitbreidingen van de opdracht van Pidpa bij verschillende gemeenten en benoemingen.

 

Er zijn geen redenen voorhanden om de goedkeuring van de agendapunten te weigeren.

 

Financiële gevolgen

Geen financiële gevolgen

 

 

 

Machtiging goedkeuren besluiten buitengewone algemene vergadering op 16 december 2022 van PIDPA.

BESLUIT

19 stemmen voor: Luc Bouckaert (CD&V-groen), Jenne Meyvis (CD&V-groen), Koen Scholiers (CD&V-groen), Stefan Van Linden (Vooruit soc beweging), Jozef Van Havere (CD&V-groen), Annick De Wever (CD&V-groen), Kristien Vingerhoets (Vooruit soc beweging), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Caroline Van Vracem (CD&V-groen), Kurt Verberckt (CD&V-groen), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Rodney Talboom (Vooruit soc beweging), Kris Verbeeck (CD&V-groen), Bert Cools (VLAAMS BELANG), Karina Van heirle (N-VA), Greet Jacops (OPEN VLD) en Thierry Moeskops (N-VA)

2 onthoudingen: Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit) en Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit)

 

De gemeenteraad beslist :

 

Artikel 1: Goedkeuring te verlenen aan de door de Raad van Bestuur van Pidpa voorgelegde begroting 2023 en het toelichtend verslag.

 

Artikel 2:  Goedkeuring te verlenen aan de toetreding/uitbreiding van opdracht.

 

Artikel 3:  Goedkeuring te verlenen aan de benoemingen.

 

Artikel 4: Aan de vertegenwoordiger wordt de opdracht gegeven om op de algemene                 vergadering van 16 december 2022, overeenkomstig deze beslissing te stemmen                             evenals op elke andere algemene vergadering die wordt samengeroepen ter                                           behandeling van de agendapunten van deze algemene vergadering.

 

Artikel 5: Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en zal onverwijld een afschrift van deze beslissing bezorgen aan Pidpa, Desguinlei 246 te 2018 Antwerpen.

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 13 - Machtiging goedkeuren besluiten buitengewone algemene vergadering op 21 december 2022 van Igean dienstverlening

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 40 regelt de bevoegdheden van de gemeenteraad

        Beslissing van de gemeenteraad van 19 februari 2019 waarbij raadslid Jill Van Wijnsberghe aangeduid werd als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur

        Brief van Igean dienstverlening van 26 oktober 2022 vermeldt de dagorde voor de buitengewone algemene vergadering op 21 december 2022

 

Feiten en context

De gemeenteraad moet goedkeuring verlenen aan de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van 21 december 2022:

 

1. goedkeuren van de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor          2023

2. goedkeuren van de begroting 2023

3. aanvaarden van toetreding welzijnsvereniging KINA.

 

 

Raadslid Jill Van Wijnsberghe werd reeds aangeduid als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur.

Het mandaat van deze vertegenwoordiger dient te worden vastgelegd.

 

Juridische grond

        Statuten van Igean dienstverlening

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 432 regelt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

 

Advies

Er is geen advies nodig.

 

Argumentatie

Er zijn geen redenen voorhanden om de goedkeuring van de agendapunten te weigeren.

 

Financiële gevolgen

Geen financiële gevolgen

 

 

 

Machtiging goedkeuren besluiten buitengewone algemene vergadering op 21 december 2022 van Igean dienstverlening.

BESLUIT

19 stemmen voor: Luc Bouckaert (CD&V-groen), Jenne Meyvis (CD&V-groen), Koen Scholiers (CD&V-groen), Stefan Van Linden (Vooruit soc beweging), Jozef Van Havere (CD&V-groen), Annick De Wever (CD&V-groen), Kristien Vingerhoets (Vooruit soc beweging), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Caroline Van Vracem (CD&V-groen), Kurt Verberckt (CD&V-groen), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Rodney Talboom (Vooruit soc beweging), Kris Verbeeck (CD&V-groen), Bert Cools (VLAAMS BELANG), Karina Van heirle (N-VA), Greet Jacops (OPEN VLD) en Thierry Moeskops (N-VA)

2 onthoudingen: Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit) en Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit)

 

Artikel 1

De gemeenteraad beslist:

Goedkeuring te verlenen aan de diverse punten op de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 21 december 2022.

 

Artikel 2

De gemeentelijke vertegenwoordiger wordt gemandateerd om op de algemene vergadering waarvan sprake in artikel 1 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen conform artikel 1.

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 14 - Machtiging goedkeuren besluiten buitengewone algemene vergadering op 21 december 2022 van Igean milieu & veiligheid

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 40 regelt de bevoegdheden van de gemeenteraad

        Beslissing van de gemeenteraad van 19 februari 2019 waarbij raadslid Jill Van Wijnsberghe aangeduid werd als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur

        Brief van Igean milieu & veiligheid van 26 oktober 2022 vermeldt de dagorde voor de buitengewone algemene vergadering op 21 december 2022

 

Feiten en context

De gemeenteraad moet goedkeuring verlenen aan de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van 21 december 2022:

1. goedkeuren van de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor          2023

2. goedkeuren van de begroting 2023

3. innovatiefonds - bepalen bijdrage

4. aanvaarden van toetreding welzijnsvereniging KINA

5. benoemen leden adviescomités.

 

Raadslid Jill Van Wijnsberghe werd reeds aangeduid als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur.

Het mandaat van deze vertegenwoordiger dient te worden vastgelegd.

 

Juridische grond

        Statuten van Igean milieu & veiligheid

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 - artikel 432 regelt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

 

Advies

Er is geen advies nodig.

 

Argumentatie

Er zijn geen redenen voorhanden om de goedkeuring van de agendapunten te weigeren.

 

Financiële gevolgen

Geen financiële gevolgen

 

 

 

Machtiging goedkeuren besluiten buitengewone algemene vergadering op 21 december 2022 van Igean milieu & veiligheid.

BESLUIT

19 stemmen voor: Luc Bouckaert (CD&V-groen), Jenne Meyvis (CD&V-groen), Koen Scholiers (CD&V-groen), Stefan Van Linden (Vooruit soc beweging), Jozef Van Havere (CD&V-groen), Annick De Wever (CD&V-groen), Kristien Vingerhoets (Vooruit soc beweging), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Caroline Van Vracem (CD&V-groen), Kurt Verberckt (CD&V-groen), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Rodney Talboom (Vooruit soc beweging), Kris Verbeeck (CD&V-groen), Bert Cools (VLAAMS BELANG), Karina Van heirle (N-VA), Greet Jacops (OPEN VLD) en Thierry Moeskops (N-VA)

2 onthoudingen: Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit) en Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit)

 

Artikel 1

De gemeenteraad beslist:

Goedkeuring te verlenen aan de diverse punten op de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 21 december 2022.

 

Artikel 2

De gemeentelijke vertegenwoordiger wordt gemandateerd om op de algemene vergadering waarvan sprake in artikel 1 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen conform artikel 1.

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 15 - Vraag Open Vld - voetweg Molendreef-Abdijpark

 

Vraag 1: Voetweg Molendreef - Abdijpark

 

Sinds enkele weken zijn de schapen terug aanwezig in het Abdijpark.

De aanwezigheid van de schapen heeft er echter toegeleid dat de voetweg tussen het Abdijpark en de Molendreef is afgesloten. Een voetweg die door vele fietser en wandelaar gebruikt wordt.

Het feit dat deze verbinding naar het Abdijpark (tijdelijk) niet meer toegankelijk is, staat echter nergens aangegeven. Menig fietser en wandelaar gaat dus de Molendreef in, komt aan de afsluiting en moet omdraaien.

 

  1. Is er een mogelijkheid om de afsluiting vooraan de Molendreef aan te geven?

Antwoord gegeven door: Luc Bouckaert

 

 

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 16 - Vraag Open Vld - verlichting dijk- jaagpad - park Den Akker

 

Vraag 2: Verlichting Dijk, jaagpad en Wandelpad Park Den Akker

 

Met het intreden van de herfst wordt het ook sneller donker. De omgeving van het jaagpad, de dijk, de bekaert-site en het wandelpad aan Park Den Akker worden al van in de valavond gehuld in volledige duisternis.

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto getrokken op 08/11 om 18.15u ter hoogte van Siebens Sporenbouw.

 

Gezien het feit dat ook het wegdijk daar niet altijd even vlak ligt, zorgt deze duisternis voor een gevaarlijke situatie voor wandelaars en fietsers.

 

Ook ter hoogte van Park Den Akker is de situatie niet veel beter. Enkel het eerste deel van het Wandelpad richting Hemixheide kan genieten van wat licht dat komt van Hemixveer. Hoe dichter bij/ in het park hoe donkerder het wordt.

 

Dit wandelpad maakt ook deel uit van verschillende wandelingen van wandelknooppunt.be en wordt frequent gebruikt door inwoners voor wandelingen met hun hond of als veilige fietsroute om bv. met de kinderen terug huiswaarts te keren vanuit de Academie. De duisternis en de oneffenheid op sommige plaatsen maakt het gevaarlijk om daar zowel te wandelen als te fietsen.

 

  1. Kan er iets gedaan worden aan de staat van het wegdek aan het jaagpad?
  2. Is er een mogelijkheid om iets van ‘verlichting’ aan te brengen in deze 2 zones?
    1. Er staan blijkbaar wel lantarenpalen aan de Bekaertsite maar deze werken (momenteel) niet?

Antwoord gegeven door: Luc Bouckaert

 

 

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 17 - Vraag Open Vld - Kerkeneinde

 

Vraag 3: Kerkeneinde

 

Wanneer je van de Kleidaallaan afdraait naar het Kerkeneinde dan lijkt het alsof het wegdek net achter het zebrapad omhoog gekomen is. Dit zorgt voor een voelbare ‘ hup’ in de weg. Dit is alleen richting de gemeenteplaats. (zie fluo op onderstaande foto. 

 

 

  1. Is het gemeentebestuur hiervan op de hoogte?
  2. Wat is hiervan de reden?
  3. Kan dit hersteld worden?

Antwoord gegeven door: Luc Bouckaert

 

 

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 18 - Vraag Open Vld - fietsen Donkey Republic

 

Vraag 4: Fietsen Donkey Republic

 

De fietsen van Donkey Republic zijn ondertussen op verschillende plaatsen in onze gemeente te vinden.

Het viel ons echter op dat de fietsen aan het station er vrij rommelig bij staan.

Geen enkele fiets staat in een fietsenrek. (de banden lijken te dik te zijn om ze er in te krijgen?)

Sommige Donkey fietsen stonden tussen gewone fietsen voor een fietsbeugel in het eerste rek en het grootste deel van de Donkey fietsen stond rondom het 2e rek en blokkeerde op die manier dan ook het 2e fietsenrek voor andere fietsen.

 

  1. Komen er nog specifieke fietsenrekken voor deze Donkey fietsen (zoals bij het Velo-systeem in Antwerpen)?
  2. Passen de Donkey fietsen in de fietsbeugels aan het station? Of is er een specifieke reden waarom deze donkey fietsen staan zoals ze nu staan?
  3. Is het niet raadzaam om voor deze Donkey fietsen een soort specifieke dropzone aan te duiden, zeker voor stations waar veel Donkey fietsen staan?

Momenteel worden ze misschien nog minder gebruikt maar wanneer ze in de toekomst (hopelijk) veel gebruikt worden, gaat dit tot een wirwar van fietsen leiden…

Antwoord gegeven door: Jenne Meyvis

 

 

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 19 - Vraag Open Vld - gehandicaptenplaatsen

 

Vraag 5: Gehandicaptenplaatsen

 

Sinds enkele maanden zijn verschillende gehandicaptenplaatsen in de gemeente met blauw omlijnd zodat ze beter zichtbaar zijn. Iets wat wij vanuit onze partij alleen maar kunnen toejuichen.

 

  1. Zijn er plannen om ook de gehandicaptenplaatsen die door bewoners aangevraagd worden te voorzien van deze blauwe omlijning? Momenteel lijken alleen de ‘vaste’ gehandicaptenplaatsen deze make-over ontvangen te hebben.
  2. Indien niet? Wat is de reden waarom dit ook niet bij deze parkeerplaatsen gebeurt?

Antwoord gegeven door: Luc Bouckaert

 

 

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 20 - Vraag Open Vld - compensatie Pidpa waardebon

 

Vraag 6: Compensatie Pidpa - waardebon

 

In de gemeenteraad van oktober werd aangekondigd dat elk aangesloten huishouden/abonnee een waardebon van €15 zal ontvangen ter compensatie die gebruikt kan worden bij de lokale handelaars.

 

Na deze gemeenteraad informeerden wij reeds bij de burgemeester of dit 1 bon van €15 betrof of bijvoorbeeld 3x €5 gezien de handelaars waar deze bonnen ingeleverd kunnen worden.

 

  1. Zal het 1 bon zijn van €15 euro of meerdere bonnen van een kleiner bedrag?
  2. Wanneer zullen de inwoners deze compensatie mogen verwachten?
  3. Op welke manier zullen deze bonnen verdeeld worden?
  4. Er zijn veel onduidelijkheden over de term ‘aangesloten huishouden’.
    1. Wat met appartementsgebouwen met meerdere appartementen maar slechts 1 meter? Krijgen deze 1 bon of per appartement een bon? (zij hebben namelijk allemaal hinder ondervonden)
    2. Wat met appartementen waar de facturen op naam van de syndicus staan waarvan het kantoor buiten Hemiksem gelegen is?
    3. Kan er een soort FAQ komen waar dit soort vragen beantwoord worden en waar inwoners eventueel ook vragen kunnen indienen?

 

Op zich is het positief dat er een systeem is uitgedacht waarbij ook onze handelaars bij gesteund worden.

Echter is het zo, dat het systeem van de H-bon voor een handelaar tot op heden nog altijd veel administratieve rompslomp met zich mee brengt.

 

  1. Zijn de handelaars en/ of de middenstandsraad betrokken bij het uitwerken van deze compensatieregeling?

(net zoals het voor de gemeentemedewerkers veel werk is om deze bons te verwerken, is het voor de handelaar veel werk deze bons in te dienen)

 

  1. Waarom is het systeem voor de indiening en het aanvragen van een terugbetaling van de H-bon nog steeds niet (meer) gedigitaliseerd?

 

Al op de gemeenteraad van oktober 2019 deed Open VLD Hemiksem hieromtrent voorstellen die de administratieve rompslomp zowel voor handelaar als voor het lokaal bestuur zou verminderen. We betreuren dan ook dat de recente subsidieoproepen rond digitalisering (Iedereen digitaal en gemeente zonder gemeentehuis) niet zijn ingezet om zulk een project te realiseren.

Antwoord gegeven door: Luc Bouckaert

 

 

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 21 - Vraag N-VA - verkoop oud zwembad

 

  1. Verkoop oud zwembad

 

Op 15/09/20 besliste de GR tot de aanstelling van FEDnet als adviseur voor de vermarkting in het kader van de verkoop van het gemeentelijk zwembad.

Het document had als titel “Koop met handgeld” en ondertitel “De inhoud van dit geschrift in niet moeilijk, maar kan ingewikkeld lijk”.

De N-VA stemde – net als andere oppositiepartijen - tegen.

 

Bij effectieve verkoop zijn een gemeenteraadsbeslissing, een recent schattingsverslag (maximum 2 jaar oud) en een bodemattest wettelijk vereist.

Wij vernamen dat de deal rond is. Een schattingsverslag werd alvast niet opgemaakt. Is dit bij koop met handgeld/huurkoop niet verplicht?

De minimum verkoopprijs werd in samenspraak met FED-net mondeling vastgelegd op € 50.000. Op basis van welke criteria?

Wat is de uiteindelijke verkoopprijs en hoe is deze tot stand gekomen?

Antwoord gegeven door: Jozef Van Havere

 

 

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 22 - Vraag N-VA - BIN-werking

 

  1. BIN- werking

 

We brachten de slabakkende BIN-werking van de gemeente reeds enkele malen ter sprake.

Met het winteruur en de besparingen op de verlichting, zijn het donkere avonden met een groter risico voor de veiligheid.

Zijn er reeds acties genomen om de BIN-werking te optimaliseren?

Antwoord gegeven door: Luc Bouckaert

 

 

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Overzicht punten

Zitting van vergadering 15/11/2022

 

GR - 15/11/2022 - Secretariaat - 23 - Vraag N-VA - sportvelden Nieuwe dreef

 

  1. Sportvelden Nieuwe Dreef

 

Wij kregen de opmerking van sportclubs en inwoners dat er niet correct gecommuniceerd is over wat er in de erfpachtvergunning stond over de mogelijke plannen met deze velden. Oorspronkelijk was er enkel sprake van padelvelden of tennisterreinen, en nu spreekt men plots ook over omnisportvelden, pickleball en beachvolley ?
Waar bepaalde clubs natuurlijk ook niet zo gelukkig mee zijn omdat ze zo opportuniteiten gemist zouden hebben. Wij zijn ervan overtuigd dat er daardoor ook veel mogelijke kandidaten niet deelgenomen hebben.

Antwoord gegeven door: Jozef Van Havere

 

 

 

 

Publicatiedatum: 16/11/2022
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.