Gemeente HEMIKSEM
Zitting van 17/09/2019

 

 

Tegenwoordig

Luc Bouckaert (CD&V-groen), burgemeester

Kristien Vingerhoets (Sp.a-waazienHgeire), Koen Scholiers (CD&V-groen), Jenne Meyvis (CD&V-groen), Caroline Van Vracem (CD&V-groen) en Kurt Verberckt (CD&V-groen), schepenen

Rodney Talboom (Sp.a-waazienHgeire), voorzitter

Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Stefan Van Linden (Sp.a-waazienHgeire), Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Gregory Müsing (N-VA), Annick De Wever (CD&V-groen), Jozef Van Havere (CD&V-groen), Birgit De bondt (OPEN VLD), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Inneke Varewyck (N-VA), Bert Cools (VLAAMS BELANG) en Kris Verbeeck (CD&V-groen), raadsleden

Luc Schroyens, algemeen directeur

 

 

Overzicht punten

Zitting van vergadering 17/09/2019

 

RMW - 17/09/2019 - Secretariaat - 1 - Voorzitter bijzonder comité voor de sociale dienst - ontslag Kurt Verberckt

 

MOTIVERING

 Voorgeschiedenis

        Proces-verbaal van de installatievergadering Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 7 januari 2019

        Brief van 1 september 2019 van Kurt Verberckt waarbij hij zijn ontslag aanbiedt als voorzitter van het BCSD en schepen van financiën, senioren en gezin

 

Feiten en context

Omdat Kurt Verberckt zijn ontslag als voorzitter BCSD en schepen heeft aangeboden, dient een nieuwe kandidaat voorgedragen te worden op de Raad voor Maatschappelijk Welzijn.

Een akte van voordracht van kandidaat-voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst op naam van Annick De Wever werd overhandigd aan de algemeen directeur op 4 september 2019.

De algemeen directeur heeft de akte van voordracht van kandidaat-voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst ter zitting overhandigd aan de voorzitter van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn;

 

Juridische grond

Decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, artikel 90.

 

Advies

Er is geen advies nodig.

 

Argumentatie

De voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn heeft vastgesteld dat de akte van voordracht van kandidaat-voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst werd ondertekend door meer dan de helft van de verkozenen op de lijsten die aan de verkiezingen deelnamen en door een meerderheid van de personen die op dezelfde lijst als de voorgedragen kandidaat werden verkozen;

De akte van voordracht van kandidaat-voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst is dus ontvankelijk;

Annick De Wever is geen lid of voorzitter van het vast bureau;

​De akte van voordracht van kandidaat-voorzitter maakt geen melding van een einddatum van het mandaat en er dus geen opvolger aangeduid wordt;​​

 

 

 

 

BESLUIT

Artikel 1

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn beslist:

Akte te nemen van het ontslag van Kurt Verberckt als voorzitter BCSD en schepen. Kurt blijft zijn mandaat als gemeenteraadslid opnemen.

Akte te nemen van de tijdige en ontvankelijke akte van voordracht van de kandidaat-voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst.

 

Artikel 2

De voorgedragen kandidaat-voorzitter, Annick De Wever, wordt verkozen verklaard en de raad neemt akte van haar eedaflegging aan de voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn als voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst met ingang van 1 oktober 2019.

Zij wordt tevens als schepen toegevoegd aan het college van burgemeester en schepenen met ingang van 1 oktober 2019.​

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

Zitting van vergadering 17/09/2019

 

RMW - 17/09/2019 - Technische dienst - 2 - Omvorming en uitbreiding van de werking van het Energiehuis IGEAN tot EnergieK huis met een EnergieK loket

 

MOTIVERING

 Motivering

1.Relevante voorgeschiedenis, feiten en context

Algemeen

Sinds 2012 verstrekt IGEAN energieleningen waarmee energiebesparende werken aan woningen kunnen uitgevoerd worden. Intussen is de IGEAN Energielening opgenomen in het Energiehuis van IGEAN dienstverlening, dat erkend is door het Vlaams Energie Agentschap VEA en door Febelfin als kredietgever. De wederzijdse verbintenissen die hierbij gelden evenals de karakteristieken en modaliteiten volgens dewelke deze leningen worden verstrekt, zijn opgenomen in een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen het Vlaamse gewest en het energiehuis van IGEAN dienstverlening.

Ook met de lokale besturen (gemeente en OCMW) die deel uitmaken van het samenwerkingsgebied van IGEAN, met uitzondering van de stad Antwerpen, werd hiervoor een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Gelet op het gewijzigd wettelijk kader is een aanpassing van deze samenwerkingsovereenkomsten noodzakelijk.

 

Daarnaast begeleidt en ondersteunt het team klimaat de lokale besturen bij het uitvoeren van taken en opdrachten inzake klimaat, o.m. in het kader van de Burgemeestersconvenant.

 

Met het nieuwe besluit van de Vlaamse regering voor energie van 14.12.2018, verder BVR energie genoemd, wordt vanaf 2019 het takenpakket van de Energiehuizen verruimd en gekoppeld aan subsidiemogelijkheden.

Naast het verstrekken van de energielening gaat het om volgende verplichte taken:

1.een laagdrempelig energieloket aanbieden

2.instaan voor het aanbieden van gestructureerde basisinformatie inzake energie

3.particulieren begeleiden en ondersteunen bij allerlei vragen inzake energie

4.instaan in voor de algemene coördinatie van uitvoerende lokale diensten.

Op basis hiervan en rekening houdend met het feit dat er heel wat overlapping bestaat tussen de verschillende thema’s, heeft IGEAN beslist de werking van het Energiehuis om te vormen en uit te breiden tot een EnergieK huis met een EnergieK loket.

 

Op de informatievergadering van 24.01.2019 met de schepenen bevoegd voor wonen, energie en klimaat heeft IGEAN o.m. toelichting gegeven bij de huidige werking, bij het nieuwe BVR energie en bij het voorstel tot aanpassing van de werking. De lokale ambtenaren hebben eenzelfde toelichting gekregen op 21.02.2019. Op basis van het dossier, overgemaakt aan de betrokken gemeenten, is het college van burgemeester en schepenen principieel akkoord gegaan met het omvormen en uitbreiden van de werking van het Energiehuis tot EnergieK huis met een EnergieK loket en het voorbereiden van een subsidiedossier door IGEAN.

 

In een bijakte bij de samenwerkingsovereenkomst tussen het Vlaamse gewest en het energiehuis van IGEAN dienstverlening werd de erkenning als energiehuis bevestigd en werd de samenwerkingsovereenkomst aangepast aan het nieuwe BVR energie.

De wijze waarop het Energiek huis van IGEAN dienstverlening uitvoering zal geven aan het verruimde takenpakket is opgenomen in een voorstel van addendum bij voormelde samenwerkingsovereenkomst. Dit voorstel van addendum werd op 20.03.2019 aan VEA bezorgd en intussen goedgekeurd.

 

Dit dossier en de concrete werking van het EnergieK huis met het EnergieK loket wordt nu ter goedkeuring voorgelegd aan de eerstvolgende bijeenkomst van de gemeenteraad evenals de daarbij horende samenwerkingsovereenkomst tussen IGEAN dienstverlening en het lokale bestuur.

 

IGEAN streeft naar een gebiedsdekkende werking, gekoppeld aan een maximalisering van de subsidiemogelijkheden.

Overeenkomstig het BVR energie worden deze subsidies tot uiterlijk 2027 voorzien voor het verstrekken van de energieleningen en tot uiterlijk 2029 voor de andere taken.

 

In het voorstel van addendum wordt een overzicht gegeven van de verschillende activiteiten en de wijze waarop hieraan uitvoering zal gegeven worden. Elke activiteit wordt kort toegelicht met vermelding van de concrete taakverdeling. Daarnaast wordt er ingezet op het voorbereiden, begeleiden en uitvoeren van concrete acties inzake klimaat en dit eveneens in overleg met de lokale besturen.

 

2.Juridisch kader

Decreet lokaal bestuur van 22.12.2017

Statuten van IGEAN

Besluit van de Vlaamse regering van 14.12.2018 inzake energie

 

3.Financiële gevolgen

De kosten voor de werking van het EnergieK huis met een EnergieK loket worden als volgt geraamd:

1.personeel

De totale personeelskosten worden berekend op basis van volgende inzet van personeel:

-projectcoördinator / expert2,5 VTE

-medewerker senior1,2 VTE

-medewerker junior1,0 VTE

en bedragen 327.581 euro.

2.werkingskosten

Voor de werkingskosten wordt uitgegaan van een forfaitair bedrag van 20.000 euro.

Deze werkingskosten zijn bedoeld om kleinere algemene uitgaven die niet specifiek gericht zijn op dienstverlening aan één of meerdere gemeenten(vb. opmaak van algemene banners, aanpassen van website …) te financieren.

 

Voor het dekken van voormelde kosten zal de werking van het Energiek Huis met het EnergieK loket doet in de eerste plaats gebruik maken van de subsidiemogelijkheden die voorzien zijn voor Energiehuizen in het BVR energie.

Deze subsidies worden bepaald rekening houdend met de in het besluit voorziene parameters en bedraagt maximaal 192.000 euro voor alle gemeenten van het samenwerkingsgebied van IGEAN, uitgezonderd de stad Antwerpen.

 

Uitgaande van voormelde geraamde kosten en subsidies

Totale kost:347.581 euro

Totale subsidie:192.000 euro

blijft er een saldo van 155.581 euro

Dit saldo wordt verdeeld over alle deelnemende gemeente en wel als volgt:

-60% wordt in gelijke mate verdeeld,

omdat het EnergieK huis met het EnergieK loket voor alle gemeenten in grote mate eenzelfde takenpakket moet uitvoeren dat onafhankelijk is van de grootte van de gemeente

-40% wordt verdeeld in functie van het aantal huishoudens

omdat een beperkt deel van de taken van het EnergieK huis met het EnergieK loket wel afhankelijk zijn van het aantal huishoudens in de gemeente.

In een afzonderlijke tabel wordt het geraamde bedrag per gemeente vermeld, uitgaande van een deelname van alle gemeenten met uitzondering van de stad Antwerpen.

Enkel de werkelijke kosten zullen worden aangerekend en dit in functie van het effectief aantal deelnemende gemeenten.

 

Andere kosten voor het uitvoeren van concrete acties in bepaalde gemeenten zullen apart verrekend worden met de betrokken gemeenten (bv. drukken en verdelen van de EnergieKe krant).

 

4.Voorafgaande documenten, bespreking en adviezen

informatievergadering van 24.01.2019 met de schepenen bevoegd voor wonen, energie en klimaat

informatievergadering van 21.02.2019 voor de betrokken ambtenaren

dossier voor het college van burgemeester en schepenen, bestaande uit volgende documenten:

1.De Power Point presentatie van de bijeenkomst van 24.01.2019

2.Het verslag van de bijeenkomst van 24.01.2019

3.Een aparte toelichtingsnota bij de huidige en toekomstige werking van het team wonen, het team energie en het team klimaat

4.Een ontwerp beslissing van het college van burgemeester en schepenen (word document).

de beslissing van het college van burgemeester en schepenen om principieel akkoord te gaan met het omvormen en uitbreiden van de werking van het Energiehuis tot EnergieK huis met een EnergieK loket en het voorbereiden van een subsidiedossier door IGEAN, rekening houdend met het BVR energie van 14.12.2018

het ontwerp subsidiedossier zoals goedgekeurd door VEA.

 

5.Bijlagen

Volgende bijlagen maken integraal deel uit van de beslissing van de gemeenteraad:

-het schrijven van IGEAN aan het college van burgemeester en schepenen

-het voorstel van addendum, bestaande uit volgende onderdelen:

Deel 1: Nulmeting - Beschrijving huidige toestand

Deel 2: Lange termijn planning – 3-jarig programma

A. Algemeen – werking

B. Besluitvormingstraject

C. Begroting

en bijhorende samenvatting,

-de samenwerkingsovereenkomst tussen IGEAN dienstverlening en de deelnemende lokale besturen,

-de tabel met de verdeling van het saldo van de kostenraming over alle deelnemende gemeenten en het bedrag per gemeente.

 

BESLUIT

21 stemmen voor: Luc Bouckaert (CD&V-groen), Kristien Vingerhoets (Sp.a-waazienHgeire), Koen Scholiers (CD&V-groen), Jenne Meyvis (CD&V-groen), Caroline Van Vracem (CD&V-groen), Kurt Verberckt (CD&V-groen), Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Stefan Van Linden (Sp.a-waazienHgeire), Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Gregory Müsing (N-VA), Annick De Wever (CD&V-groen), Jozef Van Havere (CD&V-groen), Birgit De bondt (OPEN VLD), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Rodney Talboom (Sp.a-waazienHgeire), Inneke Varewyck (N-VA), Bert Cools (VLAAMS BELANG) en Kris Verbeeck (CD&V-groen)

 

Artikel 1

De Raad maatschappelijk Welzijn  gaat akkoord met de omvorming en uitbreiding van de werking van het Energiehuis tot EnergieK huis met een EnergieK loket, en dit tot uiterlijk 2027 voor het verstrekken van de energieleningen en tot uiterlijk 2029 voor de andere taken.

 

Artikel 2

De Raad maatschappelijk Welzijn  gaat akkoord met het voorstel van addendum zoals overgemaakt aan VEA en intussen goedgekeurd en de daarin opgenomen activiteiten en de wijze waarop uitvoering zal gegeven worden aan het BVR energie.

 

Artikel 3

DeRaad maatschappelijk Welzijn  keurt de samenwerkingsovereenkomst tussen IGEAN dienstverlening en de deelnemende lokale besturen goed.

 

Artikel 4

De Raad maatschappelijk Welzijn  neemt kennis van de kostenraming en de verdeling van het saldo over alle deelnemende gemeenten en keurt deze goed.

 

Artikel 5

Twee ondertekende exemplaren van de beslissing van de Raad maatschappelijk Welzijn  en van de samenwerkings-overeenkomst worden aan IGEAN dienstverlening bezorgd.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

Zitting van vergadering 17/09/2019

 

RMW - 17/09/2019 - Secretariaat - 3 - Aanduiden bestuurder in de Raad van Bestuur VLOTTER FACILITIES, vzw en VLOTTER MAAKBEDRIJF, vzw

 

MOTIVERING

 Voorgeschiedenis

        Besluit van de Raad van Bestuur  van Vlotter Facilities vzw dd. 14 juni 2019;

        Besluit van de Raad van Bestuur  van Vlotter Maakbedrijf vzw dd. 14 juni 2019;

 

Feiten en context

Op de Raad van Bestuur van 14 juni 2019 werd besloten om op 12 september een algemene vergadering bijeen te roepen met op de agenda de statutenwijziging van de vzw’s Vlotter Facilities en Vlotter Maakbedrijf.

De voorgestelde statutenwijziging voorziet in een hervorming van de Raad van Bestuur.

De verdere professionalisering van het maatwerk, via het maatwerkdecreet 12 juli 2013 enerzijds en via het wetboek vennootschappen en  verenigingen anderzijds vergt dat in de Raad van bestuur ook externe bestuurders moeten kunnen zetelen.

Er wordt evenwel expliciet voor geopteerd om de lokale besturen die deelgenoot zijn in hun geheel in de meerderheid te laten hebben binnen de Raad van Bestuur.

De verankering met de deelgenoten binnen de beide vzw’s blijft op volgende manier verzekerd : de algemene vergadering is krachtens de geldende en toekomstige statuten een afspiegeling van de Raad van Bestuur van Vlotter, cvba en de Raad van Bestuur wordt samengesteld uit één afgevaardigde per lokaal bestuur.

De statutenwijziging voorziet om die reden ook in een garantie voor de deelgenoten-lokale besturen in de vorm van een vraag voor advies, dat door een individuele bestuurder kan worden ingeleid bij de algemene vergadering voor alle beslissingen die gevolgen zouden kunnen hebben voor het gemeentelijk belang; dat die een negatief bindend advies betreft.

Krachtens de statuten is de voorzitter van Vlotter cvba logischerwijs de voorzitter van Vlotter Facilities, vzw en Vlotter Maakbedrijf, vzw, waardoor het bestuur dat de voorzitter aanlevert automatisch zijn afgevaardigde heeft in de Raad van Bestuur.

Er kunnen maximaal vier externe experten aangeduid worden, dat die aangedragen worden door het netwerk voor de algemene vergadering van de vzw’s, die beslissen over de aanvaarding en dat die derhalve op de algemene vergadering van de vzw’s worden voorgedragen en aangesteld;

De aangeduide afgevaardigde bekleedt vanuit het lokaal bestuur zijn mandaat tot maximaal het einde van zijn mandaatperiode.

De aangeduide afgevaardigde moet ingevolge het feit dat de samenstelling van de algemene vergadering van Vlotter Facilities en Vlotter Maakbedrijf een weerspiegeling is van de Raad van Bestuur van Vlotter, cvba, noodzakelijkerwijs een huidig lid zijn van deze organen.

Het strekt tot aanbeveling dat het aangeduide bestuurslid aan de secretaris van de vzw te laat weten welke competenties, vaardigheden en netwerk hij in de Raad van Bestuur inbrengt.

 

Juridische grond

Statuten van Vlotter Facilities, vzw

Statuten van Vlotter Maakbedrijf, vzw

Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

 

Advies

Er is geen advies nodig

 

Argumentatie

Het vast bureau stelt voor om raadslid Stefan Van Linden aan te duiden als lid Raad van Bestuur Vlotter Facilities en Vlotter Maakbedrijf.

 

BESLUITNa geheime stemming:

12 stemmen voor

9 stemmen tegen

 

Artikel 1

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn beslist:

 

Raadslid Stefan Van Linden, Antwerpsesteenweg 159 - 2620 Hemiksem, wordt voor een termijn die een einde neemt gelijk met het einde van het mandaat als raadslid, voorgedragen voor de functie van bestuurder in de Raad van Bestuur bij VLOTTER FACILITIES, vzw en VLOTTER MAAKBEDRIJF, vzw.

 

Artikel 2.

Dit besluit zal ter kennisgeving en voor verder gevolg worden overgemaakt aan de toezichthoudende overheid en aan het secretariaat van VLOTTER FACILITIES en VLOTTER MAAKBEDRIJF.

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

Zitting van vergadering 17/09/2019

 

RMW - 17/09/2019 - Secretariaat - 4 - Aanduiden plaatsvervanger algemene vergaderingen KINA tvv Nicky Cauwenberghs

 

MOTIVERING

 Voorgeschiedenis

        Besluit Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 19 februari 2019 duidt raadslid Nicky Cauwenberghs aan als plaatsvervanger algemene vergaderingen KINA voor de verdere legislatuur

 

Feiten en context

Omdat Nicky Cauwenberghs haar ontslag als raadslid aangeboden heeft, is het nodig om een vervanger aan te duiden.

Het vast bureau stelt voor om raadslid Kris Verbeeck aan te stellen als vertegenwoordiger voor de verdere legislatuur.

 

Juridische grond

•Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

 

Advies

Er is geen advies nodig.

 

Argumentatie

Om de gemeente te vertegenwoordigen in de intercommunale KINA moet de Raad voor Maatschappelijk Welzijn een raadslid aanduiden.

Het vast bureau stelt voor om  raadslid Kris Verbeeck aan te stellen als plaatsvervanger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur.

 

BESLUITNa geheime stemming:

12 stemmen voor

9 stemmen tegen

 

Artikel 1

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn duidt de plaatsvervanger aan voor de gemeentelijke vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen van KINA voor de verdere legislatuur

Raadslid Kris Verbeeck, Heiligstraat 139 - 2620 Hemiksem

 

Artikel 2

Deze beslissing wordt verstuurd aan KINA.

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

Zitting van vergadering 17/09/2019

 

RMW - 17/09/2019 - Secretariaat - 5 - Machtiging goedkeuren besluiten buitengewone algemene vergadering op 8 november 2019 van Vlotter

 

MOTIVERING

 Voorgeschiedenis

Beslissing van de gemeenteraad van 19 februari 2019 waarbij raadslid Annick De Wever aangeduid werd als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur

Brief van Vlotter van 9 augustus 2019 vermeldt de dagorde voor de buitengewone algemene vergadering op 8 november 2019

 

Feiten en context

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn moet goedkeuring verlenen aan de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van 8 november 2019:

 

1)      verlenging van het intergemeentelijk samenwerkingsverband Vlotter

2)      meerjarenbegroting en nota

3)      statutenwijziging

4)      actualisering van de aandelen

5)      code van goed bestuur

6)      rondvraag

 

Raadslid Annick De Wever werd reeds aangeduid als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen voor de verdere legislatuur.

Het mandaat van deze vertegenwoordiger dient te worden vastgelegd.

 

Juridische grond

•De statuten van Vlotter

•Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

Advies

Er is geen advies nodig.

 

Argumentatie

Er zijn geen redenen voorhanden om de goedkeuring van de agendapunten te weigeren.

 

Financiële gevolgen

Geen financiële gevolgen

 

 

 

 

BESLUIT

19 stemmen voor: Luc Bouckaert (CD&V-groen), Kristien Vingerhoets (Sp.a-waazienHgeire), Koen Scholiers (CD&V-groen), Jenne Meyvis (CD&V-groen), Caroline Van Vracem (CD&V-groen), Kurt Verberckt (CD&V-groen), Agnes Salden (VLAAMS BELANG), Stefan Van Linden (Sp.a-waazienHgeire), Helke Verdick (N-VA), Rita Goossens (N-VA), Gregory Müsing (N-VA), Annick De Wever (CD&V-groen), Jozef Van Havere (CD&V-groen), Birgit De bondt (OPEN VLD), Jill Van Wijnsberghe (CD&V-groen), Rodney Talboom (Sp.a-waazienHgeire), Inneke Varewyck (N-VA), Bert Cools (VLAAMS BELANG) en Kris Verbeeck (CD&V-groen)

2 onthoudingen: Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit) en Cliff Mostien (Hemiksem Vooruit)

 

Artikel 1

De Raad Voor Maatschappelijk Welzijn beslist:

Goedkeuring te verlenen aan de diverse punten op de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 8 november 2019.

 

Artikel 2

De gemeentelijke vertegenwoordiger wordt gemandateerd om op de buitengewone algemene vergadering waarvan sprake in artikel 1 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen conform artikel 1.

 

Artikel 3

Een kopie van dit besluit wordt overgemaakt aan Vlotter.

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.